September 27, 2020

Woon je in een nét iets te kleine kamer? Of ben je de hele dag bezig de ruimte in je huis te verdelen met je partner of kinderen? Zelfs als je de enige bent in huis kun je je af en toe benauwd voelen door de muren en alle spullen om je heen.

Misschien ben je druk aan het proberen om je plek te vinden in een 1-slaapkamer appartement met je partner, of probeer je jouw beste mama en papa leven te leven met drie kinderen op 2 slaapkamers. Of ben je aan het uitzoeken waar de kleinkinderen die het weekend langs komen moeten blijven? Hoe klinkt een tentje in de achtertuin?

Van 'Tiny houses' naar studio's naar omgebouwde schoolbussen en woonboten, zelfs de kleinste ruimtes hebben bewezen omgetoverd te kunnen worden in een woning. Wij hebben voor jou wat tips om te zorgen dat je woning weer helemaal fris aanvoelt.

Let it go

Give it Up

Zo is het belangrijk om bepaalde items in je huis gewoon weg te doen. Over alles wat jou geen vrolijk of blij gevoel geeft in je huis kun je jezelf afvragen; "Waarom heb ik dit?". Natuurlijk brengt je oude tosti apparaat je geen blij gevoel, maar die gebruik je natuurlijk op z'n tijd. Aan de andere kant is het nu wel echt tijd om die half werkende printer naar het grofvuil te brengen.

Als je dingen hebt die je niet draagt, gebruikt of veel waarde aan hecht is het tijd om afscheid te nemen. Het verkopen, doneren, weggooien of -geven van spullen waar je niets aan hebt is enorm rustgevend. Die laarsjes die net te krap zijn geworden gaan echt niet lekkerder zitten en niemand heeft 3 sets servies nodig.

Organiseer 

Get Organized

Ga efficiënt om met de ruimte die je hebt, zet dan ook geen grote kasten neer. Kijk eens hoe je jouw kamer kunt decoreren met een wandrek zonder veel ruimte in te nemen! Denk ook aan een extra plankje in je keukenkastjes, of onder de gootsteen, die je een 'tweede verdieping' geven. Mokken op de 'begane grond', glazen er boven op.

Voor potten en pannen zijn er pannenrekken, zo heb je weer meer ruimte in je kastjes! Leg alle bakjes of potjes die je hebt ook niet los in een kastje of lade, maar stapel alles in elkaar en houdt de deksels apart. Zet een mooie houder neer voor je keukengerei en berg alle losse spulletjes op in een georganiseerde potjes. Of denk aan een draadrooster met "S" haakjes om alles aan op te hangen!

Haal je voordeel uit de ruimte op de achterkant van je kastdeurtjes door ook daar wat aan op te hangen, ook hier voor zijn handige haakjes te vinden! Gebruik ook lade organizers door het hele huis heen, je kan altijd meer kwijt met een beetje orde op zaken.

Durf te verdelen

Divide & Conquer home space

Kasten zijn een hele mooie manier om aparte ruimtes af te bakenen binnen een kamer. Het mooie is dat je zo ook nog je boeken, documenten, foto albums en andere spullen waar je waarde aan hecht kwijt kan! Zorg wel dat je alles hier rotzooi-vrij houdt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld mooie dozen neer te zetten!

De manier waar op je jouw meubels en dingen zoals een tapijt plaatst kunnen ook helpen om de ruimte te verdelen in bij voorbeeld de eet- woon- en relax gebieden. Daarnaast zijn kleine meubels niet altijd beter. Ook al is het misschien tegen je eigen intuïtie in, soms kan een een groot stuk zoals een oversized bank je kamer een stuk groter laten lijken.

Multifunctie

Multipurpose It

Alle poppen en speeltjes kunnen mooi onder het bed, of doe alle winterkleding tijdens de zomer in je bed met ingebouwde lades er onder. We begrijpen natuurlijk dat niet iedereen zomaar even een nieuw bed heeft staan, pak dan wat lage platte dozen en plaats ze onder je bed! Een mooie kist kan ook genoeg spullen kwijt. Leg er wat mooie kussens op en voilá, je hebt een zitbankje.

Weinig ruimte? Neem een voorbeeld aan New York, daar gaan ze ook de lucht in bij gebrek aan ruimte! Een hoogslaper met daar onder een bank of bureau bijvoorbeeld, of een hoge boekenkast met een trappetje.

Get the Hang of It

Get the Hang of It

Als de eetruimte wat klein is, hang je eetstoel of-krukken dan op als je er niet zit! Ja, misschien klinkt dit een beetje gek, maar heb je het geprobeerd? Doe het met je fiets of je surfboard, alles waarmee je ruimte kunt besparen. Zorg wel dat de plugjes het gewicht kunnen houden. Veel unieker decoreren bestaat bijna niet toch?

Spiegels en schilderijen zijn ook een manier of wat meer ruimte te creëren, optisch dan. Een spiegel op de juiste plek kan een kamer dubbel zo groot laten lijken! Zo kan een groot schilderij met diepte ook de illusie wekken dat er erg veel ruimte is in een kamer.

Softshaper doet er alles aan om jou op je best te laten voelen. Dat betekent shapewear dat je boost in je comfort en je style, met daarnaast ook nog tips om je ook in het dagelijks leven het perfecte gevoel te geven.


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.