October 08, 2020

When witches go riding, and black cats are seen, the moon laughs and whispers ’tis near Halloween.  

Halloween staat weer voor de deur, en het is tijd om te gaan griezelen! Ook wij van Softshaper houden wel van een beetje spooky,hollen pompoenen uit en verkleden ons graag op 31 oktober. Maar hoe is Halloween nou eigenlijk ontstaan? Waarom doen we deze dingen?

Halloween is voortgekomen uit het Keltische feest Samhain,dat op 31 oktober werd gevierd. Het is de Keltische variant van oudejaarsdag: op 1 november eindigde het oogstseizoen en begon de winter, en daarmee het nieuwe jaar. De Kelten geloofden dat op Samhain de ‘deur’ naar de onderwereld openstond, waardoor de zielen van de doden en andere wezens zoals feeën naar onze wereld konden komen. Om de geesten te verjagen verkleedden de Kelten zich als spoken. Met behulp van maskers lieten de Kelten de geesten geloven dat de zij, net als de geesten, waren opgestaan uit de dood. Dit zou ervoor zorgen de geesten hen met rust lieten. Aanvullend moesten brandende bieten en later ook pompoenen met lichtjes erin de geesten op afstand houden.  

Best leuk om te weten waarom we ons nou eigenlijk verkleden als enge wezens toch? En hoewel de meeste mensen zich tegenwoordig meer verkleden vanwege de traditie en niet zo zeer om het verjagen van geesten, is het nog altijd een goed excuus om een tof Halloween kostuum te maken.  

Halloween is dé tijd om op te vallen en iets moois van je outfit te maken, en het begint allemaal met datgene wat je eronder draagt. Weet jij nog niet wat je moet dragen onder jouw Halloween kostuum? Wij helpen je graag!  

Of je je nu verkleedt als heks, kat of spook: dankzij onze speciale Halloween-sale kun je de beste shapewear onder jouw outfit dragen om je stijlvol, comfortabel en warm te houden.  

De Softshaper benadrukt jouw vrouwelijke rondingen, en kun je perfect dragen onder een gedetailleerde heksenjurk, cat suit of jouw zombie bruids- of verpleegsterskostuum. Zo kun jij nóg zelfverzekerder (en spookier) Halloween vieren! 

Je kunt hier een kijkje nemen bij onze Softshaper. Tot de klok middernacht slaat profiteer je met de code ' HALLOWEEN20' van 20% extra korting op jouw Softshaper of Softbh.

 

Uiteindelijk maakt het niet uit wat je draagt - zolang jij jezelf er maar comfortabel en zelfverzekerd in voelt! Heb jij jouw kostuum al uitgekozen? Wij zijn superbenieuwd! Als je ons tagt in jouw post of story (@softshaper) beleven we graag jouw spooky moment met je mee!

Happy Halloween!

 

  And remember: Be simply BOO-tiful!


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.